MENÜ

A NaturaTEX Szociális Szövetkezet induló szövetkezetként az Európai Unió támogatásával kezdte meg tényleges működését. A Társadalmi Megújulás Operatív Program „Atipikus foglalkoztatási formák” (TÁMOP-2.4.3/B) című pályázati konstrukció keretében pályázott és nyert 47.088.583 Ft támogatást. A projekt tényleges megvalósítás 2011. Február 1-én indult, tervezett befejezése 2012. Március 31.

A projektről:

A projekt a munkanélkülieket és inaktívakat sújtó kettős problémára akar megoldást találni: esetükben a rossz elhelyezkedési kilátások személyes és családi devianciákkal párosulnak. A projekt azt kínálja, hogy a NaturaTEX szociális szövetkezet 2 üzletágában a szükséges rész-szaképesítés megszerzésével és pszicho-szociális támogatás mellett munkaviszonyba kerüljön 14 fő, közülük 11-en képesek legyenek önfoglalkoztatóvá, szövetkezeti taggá válni, személyes és családi életük konszolidálódjon. A hosszú távú foglalkoztatás alapját a szövetkezet termelőbázisának kiépítése, piacképes termékei, folyamatosan bővített piaci kapcsolatai és hatékony gazdálkodása segíti.

 

Mérföldkövek:

2011. február 1. Projekt megkezdése
2011. február 1.-28. Célcsoport kiválasztása
2011. március 1. Képzés indítása
2011. április 1.
Telephely kialakítása Dunaújvárosban
2011. április 15 Gyógynövény tankert kialakítása Daruszentmiklóson
2011. május 1. Dunaújvárosi próbaüzem indítása
2011. május 31. Képzés lezárása sikeres vizsgákkal
2011. június 1.
Dunaújvárosi üzem indítása
2011. július Géprongy minták terítése a régióban
2011. augusztus Gyógynövények begyűjtése, szárítása, eladása
2011. október Tökmagpréselés előkészületei
2011. október 15.-22 Gyógynövény tájékoztató fórum
2011. november Telephely kialakítás Daruszentmiklóson
2011. december Szárított növények értékesítése
2012. március Projektzárás

 


 

 


 

Előirások1:

4. Internetes honlap készítése, vagy meglévő honlap esetén a projekthez kapcsolódó tájékoztató (esetleg aloldal) létrehozása és folyamatos működtetése, frissítése.


A XXI. században egy vállalkozás esetén nem lehet olcsóbb és a célcsoport elérése szempontjából  hatékonyabb eszköz, mint az internet és azon belül is a vállalkozáshoz/projekthez kapcsolódó saját honlap. A projektgazda eldöntheti, hogy magához a fejlesztéshez készít külön oldalt, vagy csak a már meglévő honlapjához aloldalt, microstite-ot.


Kisebb volumenű projektek (50 millió forint alatti támogatás) esetén a statikus tartalom elkerülése érdekében elégséges a honlapon elhelyezett projekthez kapcsolódó  tájékoztató anyag is. Fontos, hogy naprakész oldal álljon az érdeklődők rendelkezésére, és ha az alkalmas a kétoldalú kommunikációra, akkor ne hanyagoljuk el a beérkező észrevételeket, javaslatokat!

 

Hírek

 • Alkalmazások

  gyogynoveny2.jpg
  ..   

 • Gyógynövény

  Ősi kultúrákban elsősorban gyógynövényekkel gyógyítottak, több ezer gyógynövényt ismertek, melyet a modern tudomány kutatásaival igazolt. Vannak vadontermő és termesztett gyógynövények. A rómaiak termesztettek először, de az egyiptomi Ebers-papirusz i. e. 3500 körül, több mint 800 különböző gyógymódot ír le.

 • Szociális
  A szociális munka az alkalmazott társadalomtudományok közé sorolt professzionális segítő tevékenység, mely elősegíti a társadalmi fejlődést, az egyének, csoportok, közösségek működésének javítását, helyreállítását, problémáinak megoldását. Segíti a nagyobb társadalmi jólét és jól-lét elérését, melyhez igyekszik kedvezőbb társadalmi feltételeket teremteni.
 • Szövetkezés
  A szövetkezet az alapszabályban meghatározott összegű részjegytőkével alapított, a nyitott tagság és a változó tőke elvei szerint működő, jogi személyiséggel rendelkező szervezet, amelynek célja a tagjai gazdasági, valamint más társadalmi (kulturális, oktatási, szociális, egészségügyi) szükségletei kielégítésének elősegítése.
Asztali nézet