MENÜ

Dunaújvárosi próbaüzem indítása

2011. május 1.-jével megkezdődött az Innoparkban bérelt helyiségekben a próbaüzem. A próbaüzem alatt folyt a gyártósori munkások gyakorlati képzése, melynek során megismerkedtek a leendő feladatokkal, az ipari törlőkendő gyártásának folyamatával. A próbaüzem megkezdése előtt de már a telephely kialakítás után beszerzésre kerültek a szükséges eszközök a gyártáshoz. A vásárolt eszközök között beszélhetünk 3 db kézi adagolású, két munkaállásos rongyvágó berendezésről, ipari mérlegekről és a textilbálázógépről. A próbaüzem időszaka alatt több száz kilónyi tisztított használt ruha került feldolgozásra a munkások keze által. A képeken ezt a folyamatot láthatjuk, amint a szétválogatott ruhadarabokat méretre darabolják a rongyvágó berendezéssel.

 

Hírek

 • Alkalmazások

  gyogynoveny2.jpg
  ..   

 • Gyógynövény

  Ősi kultúrákban elsősorban gyógynövényekkel gyógyítottak, több ezer gyógynövényt ismertek, melyet a modern tudomány kutatásaival igazolt. Vannak vadontermő és termesztett gyógynövények. A rómaiak termesztettek először, de az egyiptomi Ebers-papirusz i. e. 3500 körül, több mint 800 különböző gyógymódot ír le.

 • Szociális
  A szociális munka az alkalmazott társadalomtudományok közé sorolt professzionális segítő tevékenység, mely elősegíti a társadalmi fejlődést, az egyének, csoportok, közösségek működésének javítását, helyreállítását, problémáinak megoldását. Segíti a nagyobb társadalmi jólét és jól-lét elérését, melyhez igyekszik kedvezőbb társadalmi feltételeket teremteni.
 • Szövetkezés
  A szövetkezet az alapszabályban meghatározott összegű részjegytőkével alapított, a nyitott tagság és a változó tőke elvei szerint működő, jogi személyiséggel rendelkező szervezet, amelynek célja a tagjai gazdasági, valamint más társadalmi (kulturális, oktatási, szociális, egészségügyi) szükségletei kielégítésének elősegítése.
Asztali nézet