MENÜ

Előtörténet

A NaturaTEX Szociális Szövetkezet 2010. június 17-én alakult meg. Tagjai a gazdasági és társadalmi élet különböző területein tevékenykednek, de közös bennük, hogy elkötelezettek a társadalom perifériájára szorult vagy átmenetileg nehéz helyzetbe került emberek iránt, és hogy több éves gyakorlatot szereztek a Dunamenti Regionális Népfőiskola tagjaként szociális projektek (OFA-KID 3 éves kísérleti program, HEFOP 2.3.1 és 2.3.2 (3db), TÁMOP 1.4.1, 1.4.3) megvalósításában, hátrányos helyzetű csoportok társadalmi és munkaerő-piaci (re)integrálásában.

 

Projekt

Az Európai Unió támogatásával létrejövő "NaturaTEX Szcoiális Fogyasztási és Értékesítő Szövetkezet megalapítása" című projekt 2011. február 1.-jével kezdte meg tényleges működését. A Szövetkezet 2010. decemberében nyerte el a támogatást.

A nyertes pályázat lényege az volt, hogy a pályázatban azt vállalja a szövetkezet, hogy munkához juttat minimum 14 főt, két bérelt telephelyen. A szövetkezet Dunaújvárosban, az Ipari parkban bérel megfelelő helyet, ahol 10 – 11 ügyes kezű munkavállalót juttatnak OKJ-s rész-szakképesítéshez és géptisztító textíliák feldolgozása lesz a feladatuk.

A szövetkezet másik tevékenysége gyógynövények gyűjtése, termesztése, feldolgozása. Utóbbiak színhelye Daruszentmiklós, ahol 4 – 5 nő munkájával számolunk. A községben ráakadtunk egy magántulajdonban levő, jelenleg használaton kívüli épületre, amit kedvező bérleti díjért veszünk igénybe.

 

 

Hírek

 • Alkalmazások

  gyogynoveny2.jpg
  ..   

 • Gyógynövény

  Ősi kultúrákban elsősorban gyógynövényekkel gyógyítottak, több ezer gyógynövényt ismertek, melyet a modern tudomány kutatásaival igazolt. Vannak vadontermő és termesztett gyógynövények. A rómaiak termesztettek először, de az egyiptomi Ebers-papirusz i. e. 3500 körül, több mint 800 különböző gyógymódot ír le.

 • Szociális
  A szociális munka az alkalmazott társadalomtudományok közé sorolt professzionális segítő tevékenység, mely elősegíti a társadalmi fejlődést, az egyének, csoportok, közösségek működésének javítását, helyreállítását, problémáinak megoldását. Segíti a nagyobb társadalmi jólét és jól-lét elérését, melyhez igyekszik kedvezőbb társadalmi feltételeket teremteni.
 • Szövetkezés
  A szövetkezet az alapszabályban meghatározott összegű részjegytőkével alapított, a nyitott tagság és a változó tőke elvei szerint működő, jogi személyiséggel rendelkező szervezet, amelynek célja a tagjai gazdasági, valamint más társadalmi (kulturális, oktatási, szociális, egészségügyi) szükségletei kielégítésének elősegítése.
Asztali nézet